5 tot 10% van de Belgen kookt voor hun hond, maar 90% van hen doet dat op een foute manier en heeft advies nodig van hun dierenarts
Jij kan deze dierenarts zijn

Beantwoord aan de behoeften van je klanten op het gebied van huisbereide hondenvoeding

Vetchef is een onmisbare website voor dierenartsen die huisbereide maaltijden aanraden. We ontwikkelden het volledige pakket: een rekentool, een perfect aansluitend mineralen-en vitaminesupplement, een complete Omega 3&6 olie, en we bieden hertengewei aan tegen tandplak
playlist_add_check

Bereken een gepersonaliseerd recept

We hebben een rekentool ontwikkeld welke miljoenen recepten voor je kan berekenen. Dit in samenwerking met dierenartsen, voedingsdeskundigen en universiteitsprofessoren. Voor de energieberekening wordt er rekening gehouden met het profiel van de hond en voor de evenwichtige maaltijden met de NRC en de FEDIAF- aanbevelingen.

print

Print het gepersonaliseerde recept

Onze tool maakt het mogelijk om het gepersonaliseerde recept in Word-formaat te downloaden en af te drukken met toevoeging van de gegevens van je praktijk.
Je klant krijgt duidelijke en nauwkeurige instructies voor het bereiden van een evenwichtige maaltijd.

local_grocery_store

Verkoop de voedingssupplementen

Verkoop in je praktijk de noodzakelijke voedingssupplementen om complete en evenwichtige huisbereide maaltijden te bereiden: mineralen-vitaminensupplementen (MVS), omega 3 & 6 olie en hertengeweien.

De grondbeginselen van huisbereide voeding

Volledige en evenwichtige maaltijden koken is niet moeilijk. Er moet echter rekening gehouden worden met bepaalde regels in verband met de ingrediënten en de verhoudingen om tekortkomingen te vermijden.
Je klanten voorzien van evenwichtige en complete recepten is een goede manier om dat te verhelpen.
Eiwitten
30-60%
Vlees
Vezels
30%
Groenten
Koolhydraten
10-30%
Zetmeel
MVS
Mineralen
& Vitaminen
Omega 3 & 6
Essentiële
Vetzuren
Anti-tandplak
Hertengeweien
 

Deze verhoudingen geven de basisregels weer. Vooraleer je kan starten dien je een aangepast recept te maken met onze rekentool.

Olie, mineralen en vitaminen zijn essentieel voor de gezondheid van de hond. Veel mensen vergeten ze toe te voegen, wat tekorten kan veroorzaken.
Denk er aan dat honden een grotere behoefte hebben aan calcium dan mensen, en dat zij dus naast de andere gebruikte ingrediënten een externe calciumbron nodig hebben.

Waarom je klanten aanraden voor hun hond te koken?

Klanten die zelf om advies vragen koken meestal om zelf de kwaliteit en de verhoudingen van de ingrediënten te kunnen bepalen. Soms is hun hond allergisch of intolerant voor de vorige voeding, of hij eet zijn voeding niet meer met smaak op. Je kan zelf gekookte voeding aanraden in volgende gevallen:

Controle over de ingrediënten

Je kan ingrediënten aanraden die rijk zijn aan bepaalde voedingsstoffen en kan kiezen voor verse, kwaliteitsvolle producten. Je kan tevens hypo-allergene maaltijden samenstellen voor allergische honden.

Ziekten

Je kan perfect zieke honden ondersteunen met verse hondenvoeding. Je hebt een brede keuze en gekookte maaltijden zijn makkelijk verteerbaar (denk aan maagdarm-klachten). Je kan gemakkelijk gezonde vezels toevoegen (goed voor nierpatiënten, obesitas, etc.)

Eetplezier

Vele honden houden niet van industriële brokken en hebben moeite met eten. Door de hond verse en gevarieerde voeding aan te bieden, beleeft hij onmiskenbaar eetplezier.
De maaltijden kunnen ook worden opgewarmd.

Bied aan al je klanten aan te koken voor hun hond

Vetchef bevat voedingsprofielen voor alle honden
pets

Gezonde Honden

Dankzij miljoenen recepten kunnen je klanten de maaltijden bereiden die ze willen. Zo kunnen ze eindeloos variëren en hun hond het eetplezier geven dat hij verdient!

child_care

Pups

De rekentool berekent automatisch de groeicurve van de pup en past de dagelijks te koken hoeveelheid aan volgens zijn groei, wat het leven van je klant makkelijker zal maken.

local_hospital

Zieke honden

Vetchef Premium bevat voedingsprofielen aangepast aan een breed gamma van ziekten zoals nierinsufficiëntie (met IRIS-classificatie), urolithiasis, lever- en hartfalen, kanker, diabetes, pancreatitis, hypothyreoïdie, IBD, epilepsie, de ziekte van Cushing, huid-en gewrichtsproblemen…

trending_down

Zwaarlijvige honden

Een afslankkuur wordt makkelijker met huisbereide maaltijden, omdat het verzadigingsgevoel groot is. De rekentool berekent een gewichtsverliescurve om de snelheid van het gewichtsverlies gemakkelijk op te volgen, evenals recepten met extra vitaminen en mineralen om tekortkomingen tijdens de kuur te voorkomen.

Hoe maak ik een recept

De calculator biedt miljoenen recepten en werkt in 3 stappen

1. Maak het profiel van de hond aan

2. Selecteer de ingrediënten

3. Print het recept

Noodzakelijke voedingssupplementen

We hebben een reeks voedingssupplementen ontwikkeld die noodzakelijk zijn om complete en evenwichtige huisbereide maaltijden te koken
Omega 3 & 6

Omega Mix

De omegamix bevat sardine-, koolzaad-en zonnebloemolie om een perfecte balans te bieden tussen omega 3 en 6. Deze olie, toe te voegen na het bereiden van de maaltijden, draagt bij aan de gezondheid van de huid en de vacht, verbetert de hartfunctie, kalmeert het immuunsysteem, stimuleert de eetlust en voedt de gewrichten.

Mineralen-Vitaminen

Alphamix / AlphaMix Senior

AlphaMix is een onmisbaar voedingssupplement voor huisbereide hondenvoeding. Het bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen, evenals biergist en pre- & probiotica voor de darmflora. Het is de belangrijkste bron van calcium die de Ca/P-verhouding van de gekookte porties in evenwicht brengt.

Anti-tandplak

Hertengewei

Het Hertengewei is een 100% natuurlijk product. De hond zal proberen om het merg uit het gewei, dat vol nuttige voedingsstoffen zit, te verwijderen, wat zal resulteren in het verwijderen van tandplak.

Prijs

De rekentool is gratis voor gezonde honden en betalend voor zieke en zwaarlijvige honden
Gratis

€0.00

per jaar (Excl. BTW)

 • check Recepten voor honden in goede gezondheid
 • check Recepten voor puppy’s en senioren
 • close Recepten voor zwaarlijvige honden
 • close Recepten voor zieke honden
 • close Personalisatie van recepten
 • close Personalisatie van voedingsprofielen
Premium

€49.00

per jaar (Excl. BTW)

 • check Recepten voor honden in goede gezondheid
 • check Puppy en senior recepten
 • check Recepten voor zwaarlijvige honden
 • check Recepten voor zieke honden
 • close Personalisatie van recepten
 • close Personalisatie van voedingsprofielen
Pro

€249.00

per jaar (Excl. BTW)

 • check Recepten voor honden in goede gezondheid
 • check Recepten voor puppy’s en senioren
 • check Recepten voor zwaarlijvige honden
 • check Recepten voor zieke honden
 • check Personalisatie van recepten
 • check Personalisatie van voedingsprofielen

Wie zijn wij?

90% van de mensen die voor hun hond kookt, doet dat op een foute manier. We hebben deze website opgericht om huisbereide hondenvoeding te promoten en mensen te helpen om volledige en evenwichtige maaltijden te koken.
pets

Vetchef

Wolfshaegen 2A,
3040 Huldenberg
[email protected]

room_service

Dog Chef

Alex en Alexis richtten ook Dog Chef op, een bedrijf dat verse en natuurlijke huisbereide voeding kookt op maat van de hond, aan huis geleverd.
www.dogchef.com
02 808 01 03